PRUŽANJE USLUGA KAO VITALNA KOMPONENTA SUVREMENE EKONOMIJE – O ODGOVORNOSTI PRUŽATELJA USLUGA ZA KVALITETU PRUŽENE USLUGE

Sloboda pružanja usluga i pravna sigurnost (2019)  str. 39-58

AUTOR(I): Srećko Jelinić

Download FullPdf 

DOI: 10.46793/XVMajsko.039J

SAŽETAK:

U predmetnom radu autor ističe, a potom i raspravlja o različitim pitanjima u svezi s pružanjem usluga u nacionalnom pravnom poretku. Pri tomu, naglašava, vitalno značenje pružanja usluga u nacionalnim ekonomijama, ovo, dakako, uz proizvodnju roba.

Međutim, dok su kupci s jedne strane iznimno zainteresirani za kvalitetu robe ili stvari koju kupuju, istovremeno ili s druge strane teško je može govoriti da postoji jednaki (pravni) interes za kvalitetu usluge koja im se pruža.

Autor se zalaže za razlikovanje standarda u kvaliteti usluge koji su propisani pravnim normama od onih standarda ili kvalitete koji su posebno ugovoreni između davaoca i primatelja usluge. Pitanje odgovornosti za neispunjenje ugovorene obveze sadržane u pružanju usluga propisanom kvalitetom ili na propisani način nije samo teoretsko, već i pitanje koje ima ili može imati i praktično značenje u sustavu odgovornosti za štetu. Ono se može pratiti i kroz razvoj prava o zaštiti potrošača i u okviru potrošačkog prava, općenito s obzirom na način na koji se način potrošači štite u praksi.

S obzirom da se stalno pojavljuju nove vrste ugovora o uslugama, treba se posvetiti stalna briga odredbama o kvaliteti usluga, koje se pružaju, uz predviđanje odgovarajućih pravnih i procesnih instrumenata pogodnih za podršku i zaštitu kupaca/korisnika usluga u namjeri očuvanja njihovih prava.

KLJUČNE REČI: 

usluge, značaj pružanje usluga, kvaliteta, određivanje kvalitete, imovinska odgovornost za neispunjenje obveze, zaštita dužnika u ovršnom postupku, javni interes u zaštiti dužnika i urednom ispunjenju usluga, različita sudska praksa.

LITERATURA:

  • Baković, T., Lazibat, T., Diskonfirmacijski model mjerenja kvalitete usluga, Simpozij o kvaliteti, HD;K, Ekonmski fakultet, Zagreb, 2011.
  • Blagojević, T., Krulj, V., Komentar Zakona o obligacionim odnosima, Beograd, 1980
  • Josipović, T i dr., Studija o primjeni i učinkovitosti građanskopravne zaštite potrošača kod financijskih, javnih i telekomunikacijskih usluga, Pravni fakultet, Zagreb, 2018.
  • Stipić, M. i dr., Razvoj novih proizvoda u osigurateljnom sektoru, Svijet osiguranja (SO), br. 7/2009.
Pravni izvori
  • Zakon o zaštiti potrošača, Narodne novine Republike Hrvatske, br. 41/2014, 110/2015, 14/2019.
  • Zakon o komunalnom gospodarstvu, Narodne novine Republike Hrvatske, br. 68/2018 i 110/2018.
  • Zakon o obveznim odnosima, Narodne novine Republike Hrvatske, br. 35/2005, 41/2008, 125/2011, 78/2015 i 29/2018.